home
home

Iets over mijzelf:

Mijn naam is Lise Zwitser (1977). Ik ben in 2002 als creatief therapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Leeuwarden. Hierna heb ik een tweejarig registratietraject gevolgd, om een praktijk voor creatieve therapie te kunnen beginnen.
Mijn sociale interesse vormt mijn belangrijkste motivatie om therapie te geven; ik geniet van de veelzijdigheid van mensen en het aanbieden van the­rapie vanuit creatieve invalshoeken. Ik kan wel stellen dat het “creatief therapeut zijn”, in mijn hart en nieren zit, ik geniet erg van het aanbieden van de therapie, en de verschillende en bijzondere mensen die ik daarbij tegen kom. Omdat de creatieve therapie nog niet overal bekend is, vertel ik graag over de therapie aan iedereen die het horen wil.
Als therapeut heb ik zowel ervaring met het werken met volwassenen binnen de GGZ, als met kinderen en jeugdigen in een orthopedagogisch instituut.
 
Beroepsopleiding
Om creatieve therapie te kunnen aanbieden is een diploma creatieve therapie vereist. Deze krijg je na het afronden van je HBO studie van 4 jaar.
Hierna kan je kiezen je diploma aan te vullen met een registratie bij het SRCT. Dit kan alleen als je voldoende cliënten per week ziet. Het traject duurt twee jaar, waarin je ongeveer 20 gesprekken met een supervisor hebt over het werk wat je doet. Ook vraagt je supervisor je verslagen te schrijven en je methodiek verder te ontwikkelen. Ik heb mijn registratie gehaald in 2005.
Als je een zelfstandige praktijk hebt, heb je minder contacten met collega’s. Omdat dit wel belangrijk is om scherp te blijven en op de hoogte, kan je deelnemen aan een intervisiegroep. Zelf neem ik deel aan een groep van 6 vrijgevestigde therapeuten. Eens in de 5 weken komen we een dagdeel bij elkaar om contact te hebben over het werk wat we doen en elkaar bij te praten over onderwerpen die relevant zijn voor het vak.

 

lise

ga naar de index